Discovery Route

100 år gammel turistrute

Discovery Route er en historisk rundreise som tar deg med fra Stavanger via Ryfylke og Hardanger til Bergen.

 

Kortferie fra De Historiske Discovery Route

5 dagers historisk bilferie gjennom Fjord-Norge

Gyldighet: Hele året
Startsted: Stavanger/ Sandnes
Sluttsted:
 Voss
Varighet: 4 netter/ 5 dager
Høydepunkt: Historisk bilrute gjennom Fjord-Norge
Transport: Egen bil
Overnattinger og måltider er inkludert.

De Historiske har børstet støvet av den historiske turistruten Discovery Route  (rv. 13) gjennom Fjord-Norge, fra Stavanger til Bergen. Ruten har eksistert siden 1880-tallet, da turister kom med hest og kjerre for å oppleve den storslagne naturen med fjell, isbreer, krystallklare elver, brusende fosser og rene fjorder. I dag danner naturen utgangspunktet for et unikt og variert tilbud av utendørsaktiviteter og opplevelser. Underveis kan du bo på historiske hoteller. 
(Kilde: dehistoriske.no)

For å bestille - gå til De Historiske

På 1800-tallet ble de første pakkede reiserutene på Vestlandet solgt som «Discovery Route» av reisebyrået Thomas Cook og «The new inland Route» (Stavanger Turistforening).

Reisen gikk med båt fra Stavanger til Sand i Ryfylke, videre med hest og karjol til Suldalsosen og med MS Suldalsdampen til Nesflaten, videre med hest og karjol opp Bratlandsdalen via Røldal og til Odda. Trekkplasteret for turen var den ville og uberørte naturen ved den sørlige inngangen til Fjord Norge. Langs ruten var det et aktivt reiseliv med flere ærverdige hotell i mindre bygder, mange i sveitser stil. Ruten hadde sin storhetstid fra 1882 til 1905 og aktiviteten avtok gradvis på starten av 1900 tallet. Ruten er like aktuell i dag som den var den gang med god infrastruktur, overnattingssteder, aktivitets- og opplevelsestilbud og et unikt natur- og kulturlandskap langs ruten.
(Kilde: http://www.ncetourism.com/discovery-route/)