Din melding er sendt - side

Påsketur med historisk sus

Bli med på det som antas å være den første påsketuren til fjells i Norge. 

En vinterdag i 1884 la Kaspar Kielland, Fritz Rieber og Henrik Sundt ut på det som antas å være den første påsketuren til fjells i Norge.

 

De ankom Voss med den nyåpnede Vossebanen og sjekket inn på Fleischer’s Hotel. Med primitivt utstyr og enkle ski tok de seg rundt i Vossafjella den gangen, ikke helt uten dramatikk.

 Vi følger i deres skispor – med moderne utstyr og lokalkjent guide. Underveis rekapitulerer vi turfølgets erfaringer, og fordyper oss i interessante historier fra friluftslivets spede begynnelse. Med Fleischer’s Hotel som vår base er vi sikret perfekte rammer for turen.

Unn deg en bygde-break med kulturhistorisk tilsnitt!

PLAN FOR HELGEN

 

KRAV TIL DELTAKERNE
Lørdagens tur går i fjellterreng utenfor preparerte løyper, med sekk på ryggen (6-7 kg). Du må være i normalt god form, og ha erfaring med skiturer også utenfor preparerte løyper.

KORT OM SKITUREN LØRDAG
Den opprinnelige skituren startet på sørsiden av Vangsvatnet (Vinsand) og gikk over Tjørnahorgi (1047) til Hamlagrø. Dette er en sprek tur i flott terreng, men med mye stigning. Vi følger stølsveier i starten, deretter velger vi en hensiktsmessig rute over fjellet. Vi tar oss god tid, og går i rolig tempo med flere pauser underveis. Turen er omkring 15 km lang, og vil ta 6-8 timer. Hvis det er dårlig vær i fjellet, gjennomfører vi en kortere tur i nærheten av Hamlagrø. Tur blir det uansett. Guiden er lokalkjent i området, og har med seg nødvendig sikkerhetsutstyr og fellesutstyr. Det blir organisert transport til startpunktet og fra Hodnaberg ved Hamlagrø.

NØDVENDIG PERSONLIG UTSTYR
Du må ha solide fjellski med stålkanter og feller. Gode skistøvler og solide staver. Vind- og vanntett bukse, og vind- og vanntett jakke med god hette. Ullundertøy, ekstra ulltrøye, varm fleece/ull/dunjakke, lue, votter, solbriller, termos og drikkeflaske. Dagstursekk (20-30 liter). Snøbriller (goggles) kan være lurt.

KORT OM GUIDEN
Øystein Ormåsen (39) er daglig leder i Wild Voss AS, som står for gjennomføring av skiturene. Øystein er gift og pappa til to gutter på 6 og 8 år. Han flyttet med familien sin til Voss i 2014, og etablerte foretaket sammen med kona året etter. Øystein er breinstruktør, klatreinstruktør og kursleder i DNT. Øystein er utdannet lærer og har flere års fartstid som kursholder og fjellfører i ulike fjellområder.

LITT OM DET Å VÆRE MED PÅ GUIDET SKITUR
Når vi skal ut på skitur i fri natur kan vi ikke på forhånd bestemme oss for at turen gjennomføres etter planen. Turen blir til underveis, og avhenger av gruppas forutsetninger, været og føreforholdene. Guidens rolle på turen består i å sørge for sikre rammer, framdrift og at alle føler seg ivaretatt og opplever mestring og glede. Dette får vi til ved å danne et turfelleskap der alle har en rolle og et ansvar. Dette snakker vi mer om på ferdrådet fredag kveld.

PRISER
Pakken inneholder følgende:
- Overnatting fra fredag til søndag i historisk rom på Fleischer's Hotel
- Frokostbuffet i Restaurant Magdalene lørdag og søndag
- Lunsjpakke i det fri lørdag
- Guided fjelltur lørdag
- Middag lørdag kveld
- Fri adgang til velværeavdeling med svømmebasseng,
boblebad og badstuer

Pris kr 2790,- per person
Pris på guidet tur med lunsj - uten overnatting kr 850,- per person

BESTILLING
Bestilling på hotel@fleischers.no innen onsdag 21. mars

Har du spørsmål om turen? Ta kontakt med Øystein på telefon 93484041 eller send epost til post@wildvoss.no