Voss Sentrum

Voss Sentrum - Vossevangen

Alt fra A til Å på Vangen

Hva kan du gjøre i Voss Sentrum? Et bedre spørsmål er gjerne; hvordan skal du få tid til å gjøre alt? Her er butikker, museum og aktiviteter, og alt finner du like i nærheten av hotellet.


Butikker og restauranter

I sentrum av Voss finner du mange og varierte butikker.
Åpningstider:
Mandag-onsdag kl. 09:00-17:00, torsdag kl. 09:00-18:00, fredag kl. 09:00-19:00 og lørdag kl. 10:00-15:00. Dagligvare har egne åpningstider. 
Les mer om butikkene i Voss Sentrum

Kjøpesenteret Amfi Voss finner du på østsiden av sentrum, mot Hardanger, ca. 15 minutters gange fra hotellet.
Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 10:00-19:00 og lørdag kl. 10:00-18:00.
Dagligvare har egne åpningstider.
Les mer om Amfi Voss

I tillegg kan Voss sentrum by på ulike restauranter og kafeer. Kafeene følger åpningstidene til butikkene, mens restaurantene har åpent til kl. 22:00-23:00. Spør i vår resepsjon om du ønsker mer informasjon om en bestemt restaurant.
For en oversikt over restauranter på Voss, se Visit Voss


Bordalsgjelet

Er du på Voss er det fint å ta turen til Bordalsgjelet, som ligger i gangavstand fra sentrum. Du kan gå innover i Prestegardsmoen, og følge skiltingen videre derifra. Bordalsgjelet er et djupt og dramatisk juv med fantastiske jettegryter i nederste del av Bordalselven - en flott naturopplevelse. Dette er en lett tur, og hele turen tar ca. 1 time og 30 minutt tur/ retur Voss sentrum.
Sesong: mai - november.
Les mer om Bordalsgjelet


Bømoen

I Bømoen er det mange fine turløyper om sommeren, og preparerte skiløyper om vinteren. Løypene er merket, og du kan velge løyper på alt fra 1 km til 10 km med ulike vanskelighetsgrader. Bømoen ligger ca. 5 minutt med bil fra Voss sentrum, sørover på Rv. 13.
Sesong fottur: april - november.
Sesong skitur: desember - mars.
Les mer om Bømoen


Kano og sykkelutleie - Voss Vandrarheim

Voss Vandrarheim har utleie av kanoer og sykler. Om du ønsker å padle kano på Vangsvatnet eller sykle rundt det, så er muligheten her. Vandrerhjemmet ligger ca. 15 minutters gange fra sentrum, retning Bergen.
Les mer om kano og sykkelutleie - se under aktiviteter


Minigolf

Minigolf på Voss finner du ved Vangsvatnet på Minigolfen Pub & Cafè. Her er det minigolfbaner og kafè med uteterrasse.
Les mer om minigolf på Voss her


Prestegardsmoen

Prestegardsmoen er et friluftsområde med fine turstier. Det er lett å ta seg dit fra gatene i sentrum, om du ønsker å spasere en liten tur eller ha en piknik ved Vangsvatnet. I utkanten av Prestegardsmoen, ved Voss Camping, finner du også et utendørs svømmebasseng. Tilgjengelig for alle.
Les mer om vandre- og sykkelruter i Prestegardsmoen


Vangskyrkja

Vangskyrkja er en flott serverdighet som du bør ta en kikk på dersom du har mulighet. Denne vakre steinkirken sto ferdig i 1277 , og var i Fleischer familiens eie mellom 1752 og 1864. I 1864 solgte Fredrik Lyth Ørum Fleischer den til Voss Kommune for å kunne etablere hotelldrift. Vangskyrkja var en av få bygninger i Voss Sentrum som ikke ble bombet under 2. Verdenskrig.
Kirken er åpen for publikum fra 1. juni til 31. august, tirsdag-lørdag kl. 10:00-16:00. Hver søndag er det gudstjeneste kl. 11:00.
Les mer om Vangskyrkja


Vossabadet

Vossabadet åpnet høsten 2017, og har flere basseng, stupebrett og sklier. De arrangerer ulike svømmekurs, og de har gode fasiliteter for bursdagsselskap.
Åpningstider: 
Mandag og onsdag: 06:30-21:00
Tirsdag, torsdag og fredag: 07:30-21:00
Lørdag og søndag: 10:00-19:00
Les mer om Vossabadet


Voss Folkemuseum - Mølstertunet

Museumet Mølstertunet ligger i bakkene ovenfor sentrum, ca. 1,5 kilometer til fots. Her har du en flott utsikt over Vossevangen. Museumet består av tre autentiske gårdstun med 16 små og store bygninger. I tillegg er det skiftende og faste utstillinger i samlingsbygget til museumet.
Åpningstider:
18. mai - 31. august, alle dager kl. 10:00-17:00.
1. september-16. mai, mandag- fredag kl. 10:00-15:00. Søndag kl. 12:00-15:00. Ellers etter avtale.
Les mer om Voss Folkemuseum

Voss Gondol

10. juli 2019 åpnet Voss Gondol. Gondolbanen ligger like ved hotellet og tar deg opp til skisenteret Voss Resort. På toppen ligger Hangurstoppen Restauranten. Billetter kan kjøpes på nett eller på stasjonen. Turen opp tar ca. 8 minutter og du får en strålende utsikt over hele Voss. 

Les mer om Voss Gondol