Dagsturer og utflukter

Dagsturer og utflukter fra Voss

"Verda er vid, men Voss er vidare!"

Og fra Voss har du tilgang til all verdens spennende aktiviteter. Bygden er et naturlig utgangspunkt for Norge i et nøtteskall, verdensarvområdet Nærøyfjorden, fjell, fjord, fiske og andre storslagne opplevelser.


Bergen

Bergen ligger en times tid med tog fra Voss. Ønsker du en dag i denne vakre vestlandsbyen er det lett å ta seg dit også om du ønsker å kjøre selv. Her er det mye spennende både å se og oppleve, og gode muligheter for shopping. For å få den perfekte oversikt og utsikt over byen anbefaler vi en tur opp til Fløyen, og både barn og voksne kan ha moro av å besøke Akvariet i Bergen.
Les mer om Bergen


Dale of Norway

På Dale, ca. 40 minutter med bil fra Voss, finner du Dale of Norway. Her har de tatt i bruk distriktets lange strikketradisjoner, og gjort stor suksess både i innland og utland med sine vakre strikkeprodukter. På Dale finner du et fabrikkutsalg med høykvalitets strikkeplagg basert på norsk ull.
Les mer om Dale of Norway


Evanger

Evanger er en koselig landsby, som er landskjent for god spekemat. Landsbyen ligger ca. 20 minutters kjøretur vestover fra Voss. På Evanger finner du bruktkafe, nærbutikk og verksted for bil og landbruksmaskiner. Her finner du også Evanger Landhandleri AS, som tilbyr gårdsmat og drikke som er produsert i området rundt Voss og Evanger. De har også tradisjonelle dagligvarer.
.


Fjell og fiske

Med Voss som utgangspunkt finnes det mange fjellturer man kan gå. Her er noe for alle aldre og nivåer, til fots om sommeren og med ski på beina om vinteren. Dersom du liker å gå i fjellet og gjerne fiske litt, er det mange flotte områder å velge i. Ønsker du en guide er dette også mulig å arrangere.
Les mer om småviltjakt og fiske på Visit Voss 
Les mer om fiskeopplevelser
Les mer om guidede fjellturer

For deg som liker å vandre i fjellet, tilbyr Fleischer's Hotel lunsjpakker. Disse kan du enten smøre selv eller bestille ferdig påsmurt fra vår resepsjon. Bestilling gjøres dagen før.  


Flåm

Kun en time østover fra Voss ligger Flåm - en vakker bygd midt blant fjorder og fjell. Herfra kan du ta Flåmsbana, fjordcruise, sykle i Flåmsdalen som er en del av Rallarvegen eller gå uendelig med fjellturer. En annen opplevelse som er verdt å få med seg i Flåm er FjordSafari på blant annet Nærøyfjorden.  Her kan du velge blant ulike fjordsafari pakker. Ønsker du å komme tettere på naturen er dette verdt å bli med på.
Les mer om Flåm


Hardanger

I Hardanger finner du alt fra bratte fjell og flott natur til fruktblomstring om våren. Du kan ta en dagstur over Hardangerbroen, til Odda og tilbake til Voss via fergen som går mellom Utne og Kvanndal. Eller du kan kjøre mot Øystese og Norheimsund, over Kvamskogen og tilbake til Voss. Fine dagsturer fra Voss er også en tur til Ulvik eller Eidfjord.
Les mer om Hardanger


Hesteridning

Det er flere som tilbyr hesteridning i området rundt Voss. Stalheim Oppleving tilbyr guidet kløvtur og du finner ridetilbud både hos Myrkdalen Hestesenter og på Mjølfjell. Husdyrparken på Voss har i tillegg til hester også mange andre spennende dyr man kan hilse på. 
Les mer om ridning


Husdyrparken på Voss

Husdyrparken ligger ca. 10 kilometer fra Voss sentrum. Her er det mange ulike gårdsdyr, som sauer, geiter, kaniner, kyr og hest. De har et besøksfjøs hvor du kan hilse på noen av dyrene innendørs, i tillegg til dyrene som du ser på beite. Det finnes også traktorbane for de små ute på tunet.
Åpningstider: 20. juni-20. august. Hver dag kl. 11:00-18:00.
Les mer om Husdyrparken på Voss


Langrenn på Voss

Voss har flere fine langrennsløyper om vinteren. Voss ski- og tursenter - Vestlandets svar på Nordmarka, Voss Resort, Bulken, Bømoen og Myrkdalen Fjellandsby har alle mange og varierte løyper.
Les mer om langrenn på Voss


Norge i et nøtteskall

Norge i et nøtteskall er en spektakulær tur gjennom noen av Norges vakreste landskapsområder. Du tar tog både med Bergensbanen og Flåmsbanen, båt på Aurlandsfjorden og inn Nærøyfjorden og buss der du om sommeren blant annet får oppleve den bratte Stalheimskleiva.
Turen går daglig hele året.
Les mer om Norge i et nøtteskall  


Nærøyfjorden - et verdensarvområde

Kun 45 minutters kjøretur fra Voss finner du stupbratte fjell og den vakre Nærøyfjorden. Denne er på UNESCOs verdensarv liste, og er et godt eksempel på vestnorsk fjordlandskap. 
Les mer om Nærøyfjorden som verdensarvområde


Rallarvegen

Å sykle på Rallarvegen er en opplevelse med flott natur, kultur og historie. Dette er veien som rallerne brukte da de bygde Bergensbanen. Den ble bygget for hånd og sto ferdig i 1902. På 80- og 90-tallet vokste rallarveien frem som en populær sykkelrute fra Haugastøl (1000 moh) i øst til Flåm eller Voss i vest.
Les mer om Rallarvegen


Stalheim

Stalheim ligger helt nordøst i Voss Kommune, ved grensen til Sogn og Fjordane. Her finner du blant annet det historiske Stalheim Hotel, kjent for sin beliggenhet på toppen av Stalheimskleiva med utsikt over Nærøydalen. Oppe i fjellsiden ligger også Sivle gård, hvor du videre kan gå til Nåli, en gammel husmannsplass.
Les mer om Stalheim


Tvindefossen

Tvindefossen er et fossefall på 152 meter som ligger ved Tvinde Camping, ca. 20 minutter med bil fra Voss. Det går en sti opp til toppen av fossen, men denne er dessverre ikke godt tilrettelagt så ferdsel her er på eget ansvar.
Les mer om Tvindefossen

Mikkelsparken

I bygden Kinsarvik, under bratte fjellsider, like ved Hardangerfjorden, ligger Mikkelparken. Akkurat passe stor, men liten nok til å vere oversiklig og koselig. Parken ligger ca 1 time bilkjøring fra Voss. Kjør mot Hardanger og videre over Hardangerbroa. 

Les mer om hva som skjer i  Mikkelsparken