Lutefiskgilde

Vi inviterer til Lutefiskgilde lørdag 11. november!

I samarbeid med Dagfinn Iversen inviterer vi også i år til lutefiskgilde på Fleischer's. Tradisjonen tro blir det to serveringer; lutet fisk med baconbiter fra Vossakjøt, kortreist og hjemmelaget gul ertestuing, poteter, flatbrød og langreist grov sennep.

Våre servitører gir deg gjerne anbefalinger på passende drikke - øl, vin, brennevin eller gode alkoholfrie alternativ.

Dagfinn Iversen guider oss gjennom lutefiskmiddagen og han har blant annet med seg sitt populære tubaorkester.

Før og etter middag kan du nyte en behagelig stemning med levende musikk og noe godt i glasset i Fredrik's Bar. Her har vi et meget godt utvalg av Norsk håndtverksøl, over 30 ulike typer Whisky, og en spennende coctailmeny. I tillegg er vi offisielle ambassadører for Bollinger Champagne og Tesseron Cognac - spennende produkter du ikke vil finne mange andre steder.

Pris kr 595,- per person

Vi ønsker dere velkommen til en fantastisk aften!

Lutefiskgilde med overnatting

Pakkepris for overnatting, frokost og lutefiskgilde
kr 1 490,- per person i delt dobbeltrom

Ønsker dere to netter tilbyr vi overnatting med frokost fra fredag-lørdag til 
kr 895,- per person i delt dobbeltrom

Mer om lutefisk

Lutefisk er tørrfisk av torsk eller andre arter som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen. Lutefisk er tradisjonell mat i Norden unntatt Danmark. Med nordisk utvandring til USA har skikken med å spise lutefisk også spredd seg dit.

Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut vet man ikke. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen var det greit å spise mat som var "uspiselig", så lenge den ikke var forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden. Dermed var lutefisken født.

Lutefisk nevnes første gang i litteraturen av Olaus Magnus i år 1555. Han beskriver hvordan lutefisken tilberedes og spises. «Den tørre stokkfisken får ligge i sterk lut i to døgn, så skylles den i ferskvann i ett døgn før den kokes og spises. Lutefisken serveres med saltet smør og er høyt verdsatt, selv av konger.»

Ønsker du å gjøre en reservasjon eller har du behov for mer informasjon,
vennligst kontakt oss i dag for et tilbud!

Telefon: +47 56 52 05 00. E-post: hotel@fleischers.no

Velkommen!