Hovedside
Om Hotellet
Kurs og Konferanse
Restaurant
Aktiviteter
Motell
Kart

Book rom nå
Ring oss nå

Et moderne hotell med lange tradisjoner på Voss

En vandring i Fleischer´s Historie.

1864:
Fleischer´s Hotel ble grunnlagt av Fredrik Lyth Ørum Fleischer (1834-1906). Huset og eiendommen ble kjøpt for 2295 Spd. som ble skaffet til veie ved å selge Vossekirken til Voss kommune. Vossekirken var i Fleischer familiens eie fra 1752-1864. Fleischer drev Fleischer´s Hotel sammen med sin kone Magdalene (1839-1915).

1883:
Vossebanen ble åpnet og Voss fikk fast forbindelse med landets nest største by og med en havneby - Bergen.

1888:
Med jernbane økte reisetrafikken og det ble behov for større hotellkapasitet. Fleischer valgte Peter Andreas Blix som arkitekt og i mai 1888 stod det nye utvidete bygget ferdig. Bare 13 dager etter ferdig arbeid brant hele huset til grunne. Mest sannsynlig selvantennelse. Fleischer selv trodde han nå var ruinert, men hans kone Magdalene hadde sørget for forsikring.1889:
Hotellet ble igjen reist i sin helt spesielle og karakteristiske sveitser stil - tårn og spir og med en rekke større og mindre arker og balkonger. Hotellet hadde 65 værelser med 95 senger og 2 baderom.

1900:
Hotellet fikk mye nobelt besøk i slutten av forrige og begynnelsen av dette århundre. Kong Oscar II besøkte Voss som kronprins sommeren 1872. Kong Edward av England var her som prins av Wales i 1885, og Keiser Wilhelm II av Tyskland var her tre ganger fra 1890-1896. Hans private toalett står utstilt i resepsjonsområdet. I 1907 ankom den siamesiske fyrsten, kong Chulalongkorn, og vår egen Kong Haakon var her 4 ganger fra 1908-1924.
I resepsjonsområdet finner du navnetrekkene fra disse prominente gjester- tatt fra Fleischer's Hotel sin gjestebok.1917:
Familien Fleischer solgte hotellet til et aksjeselskap, men navnet og det gode omdømmet ble beholdt. I 1928 kjøpte Fleischer familien hotellet tilbake.

1938-39:
Hotellet gjennomgikk en større ombygging i løpet av disse to årene. Verandaen foran spisesalen ble utvidet. Kjøkken, anretning, resepsjon og inngangsparti ble ombygget. Kjelleren ble utvidet, salongene ble fullstendig renovert. 13 av rommene fikk eget bad og 30 rom fikk innlagt vask med varmt og kaldt vann. Det elektriske anlegget ble fornyet og brannsikringstiltak ble iverksatt.

1940-45:

Under andre verdenskrig ble Fleischer´s Hotel okkupert av tyskerne, og hotellet var blandt de få bygningene på Voss som ikke ble bombet. Fleischer´s Hotel ble behandlet bra av tyskerne og familiens verdigjenstander var i god behold. Disse lå nemlig nedgravd under stuegulvet.

1957:
Dette året overtok 4. generasjon, Olaf Fleischer Tønjum - bare 24 år gammel. Hotellet var meget nedslitt da lite hadde vært gjort de siste 18 årene. En systematisk oppussing og utbygging av hotellet ble påbegynt.

1959:
Nybygget var ferdig - en liten blå betongkloss med 18 topp moderne rom. Dette bygget ble i 1993 bygget inn og fikk også den karakteristiske sveitserstilen. I tillegg ble det bygget på en ekstra etasje med 6 De Luxe rom.

1960 tallet:
Fleischer´s Appartementer ble bygget etter modell fra Amerika. Dette var et tilbud til reisende med bil.

1966:
Dette året giftet Olaf Fleischer Tønjum seg med Gerd Ohnstad, turistvertinne på Voss, og med henne kom en ny dimensjon inn i Fleischer´s Hotel. Hun er full av temperament og godt humør, og har fra første øyeblikk tatt hotellets gjester til sitt hjerte.

1977:
Et topp moderne kurs- og konferansesenter ble åpnet og danserestauranten Flame Spot måtte vike plass. En ny danserestaurant Top Spot ble åpnet i den andre delen av hotellet, og samme år fikk hotellet også egen svømmehall.

1990:
Fredrik´s Bar er oppkalt etter grunnleggeren og er blitt et naturlig møtepunkt i hotellet. Tidligere var baren i tilknytning til resepsjonen, som skapte store kødannelser og mangel på sitteplasser.

1995:
"Kattaloftet" ble bygget om til 8 flotte De Luxe rom og samtidig flyttet et spøkelse inn på rom 407. Etter beskrivelsen å dømme passer utseende til spøkelset på Magdalene Fleischer. Det er ingen som har følt seg truet av Magdalene - hun var en svært vennligsinnet dame med en dyptgående interesse for gjestenes ve og vel. Dette kan være årsaken til at hun ikke vil forlate hotellet.

2006:
Den 15. juni åpnet hotellet en ny hotell avdeling i stasjonsbygningen med 25 moderne rom. Disse er tilknyttet Fleischer's Hotel med en flott gangbro.

2008:
Den 23. September, kl 22.45: hotellet rammes av en alvorlig brann. En frityrgryte på kjøkkenet tok fyr. Heroisk innsats av de gjenværende ansatte på jobb og Voss og Bergen Brannvesen redder heldigvis hotellet. Skadene omfattet et totalskadet kjøkken, store vannskader i fellesarealene i 1. etasje og underetasje og sot- og røykskader i 6 hotellrom rett over kjøkkenet. Hotellet måtte stenge for drift frem til medio november. Den 14. November åpnet Fleischer’s Hotel dørene igjen med redusert drift, 55 hotellrom og et provisorisk kjøkken på terrassen.

2009:
Hovedarbeidet av gjenoppbygningen etter brannen er ferdigstilt i juni. Et helt nytt, topp moderne kjøkken åpnes i august. I november avsluttes gjenoppbygnings- og utbyggingsarbeidet med åpning av et nytt buffet området i restaurant Magdalene.

 

2013:

Den 5. oktober åpnet Fleischer Hotel opp ny à la carte restaurant - Seckmanstuene. Elegant interiør, gourmet på menyen, tydelig og omsorgsfullt vertskap gjør Seckmanstuene spesielt godt egnet til bryllup eller selskap med litt høyere "sigarføring."

 

Fleischer's Hotel, Evangervegen 13, 5704 Voss Telefon + 47 56 52 05 00
Telefaks + 47 56 52 05 01 E-mail: hotel@fleischers.no